Gezondheidslogo’s: waar moet ik op letten?

Written by Karin Rewat on . Posted in Uncategorized

Er zijn tientallen logo’s en keurmerken die suggereren dat een product gezond is. Er zijn ook logo’s die inspelen op onze zorg voor milieu en klimaat. Ik weet niet hoe betrouwbaar producten met logo’s en claims zijn; de verleiding voor de fabrikant om te sjoemelen is groot. Vooral als er veel geld in het spel is. Ik vind dit geen goede ontwikkeling. Als leek is het moeilijk om door de bomen het bos weer te zien. Er zijn twee logo’s die je aandacht verdienen: Het “gezonde klavertje” en het “Ik kies bewust” logo. Het Klavertje is van Albert Heijn en staat vooral op hun huismerken. Alleen de producten die binnen de Schijf van Vijf vallen mogen een Klavertje krijgen. Naar het Klavertje moet je echter goed zoeken, het is klein en het staat alleen op producten van Albert Heijn afgebeeeld.
Het “Ik kies bewust” logo wordt door veel fabrikanten gebruikt. Het keurmerk is in leven geroepen door producenten van A-merken zoals Unilever, Friesland Foods en Campina.
Producten met het Klavertje of het “Ik kies bewust” logo bevatten minder verzadigd vet, transvet, toegevoegde suiker of zout en meer voedingsvezel dan producten zonder logo.
Naamloos

Trackback from your site.

Karin Rewat

Diëtist Karin Rewat is een gedreven diëtist die, sinds het afronden van haar studie Voeding en Diëtetiek in 1995, al jaren werkzaam is op het gebied van de diëtetiek, waaronder in de thuiszorg, ziekenhuis en ouderenzorg. Sinds 2005 is zij actief in haar eigen praktijk en werkt zij nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten en soms psychologen. Ze is erkend en geregistreerd als een professionele diëtist en lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Haaglanden Eerste Lijn Diëtisten (HELD) en ELZHA. Naast diëtist is Karin tevens een begenadigd schrijver. Haar columns worden regelmatig gepubliceerd in lokale media. Via Karin’s Column op deze website houdt zij u regelmatig op de hoogte van handige tips en leuke anekdotes. Check de website dus regelmatig!
vul uw telefoon nummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug